info@dierfysio-jovanca.nl 
Dierenfysiotherapie......wanneer de bewegingsvrijheid van uw dier ook belangrijk voor u is! 

Tuigjes en supplementen

Een Y-tuig is het beste hondentuig om te kiezen. Waarom is dat eigenlijk zo?

Zoals je kunt zien bij het borsttuig (oranjetuigje) met horizontale borstband) kunnen de schouders niet vrij bewegen en worden de schouders naar achteren getrokken als de hond trekt. Dit kan problemen gaan geven in de toekomst. Ziet u dat hier de schouders naar achteren getrokken worden?

 Bij het groene Y-tuig heeft het tuig een Y-vorm waardoor een hond zijn schouders vrij kan bewegen.  Het borstbeen en de schouder liggen hier geheel vrij. Dit tuigje heeft dan ook sterk de voorkeur en geeft geen problemen in de toekomst. 
De juiste maat van het tuigje is belangrijk; hierom heb ik diverse tuigjes op de praktijk, alwaar uw hond ze kan aanpassen. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste maat!  

Zoals u kunt zien, heeft de herder totaal geen last van het tuigje!  Ik heb ze in verschillende maten, soorten en prijzen. Indien u geïnteresseerd bent, vraag gerust om informatie.

 

Revalidatiehulpen

Na een operatie heeft uw hond wellicht hulp en ondersteuning nodig tijdens het lopen of tijdens het instappen in een auto bijvoorbeeld. Afhankelijk van het probleem heb ik diverse revalidatietuigjes op voorraad met verschillende ondersteuningen voor zeer redelijke prijzen. Wanneer u denkt dat u gebaat bent bij zo'n tilhulp/ revalidatietuigje, kan ik u adviseren en met u kijken welk revalidatietuigje het meest handig is en past.


Supplementen

Flexadin wordt vaak als nabehandeling voorgeschreven door de orthopedische chirurgen, vaak tegen artrose. Met deze kauwtablet geef je je hond elke dag collageen Type II. Dit natuurlijke eiwit veroorzaakt een reactie in de darmen waardoor uiteindelijk de ontstekingsreactie in de gewrichten minder wordt. Dat in combinatie met de omega-3 vetzuren in de tablet zorgen op een natuurlijke manier voor minder pijn en ontsteking.
Je hebt Flexadin zonder en met Boswelia.  Dit omdat niet alle honden de treats met Boswellia lusten. Het is wel een extra extract, welke goed is voor het kraakbeen en helpt gewrichten soepel te houden, het ondersteunt het de luchtwegen en draagt bij aan het normale functioneren van het maag-darmkanaal. Dagelijks 1 brokje, ongeacht het gewicht van de hond, is genoeg.


Een ander middel is Oropharma Opti-joint, welke u eenvoudig door het voer heen kunt doen. De hoeveelheid welke u moet toedienen, is afhankelijk van het gewicht van de hond. Bij lichtere honden kunt u dus langer met een pot doen.

Oropharma Opti Joint voor honden is een aanvullende voeding voor ondersteuning van de gewrichten en is geschikt voor honden met verminderde beweeglijkheid en pijnlijke gewrichten. Het middel is zowel preventief te gebruiken als bij honden die reeds last hebben van pijnlijke gewrichten. . Dit middel bevat onder meer glucosamine, chondroitine, vitamine C en MSM en helpt uw hond zo om nieuw kraakbeen aan te maken. Verlichting van de ervaren klachten wordt bereikt met de toevoeging van zalmolie en de daarin voorkomende Omega-3 vetzuren. Opti Joint verlicht de pijn en verbetert zo de levenskwaliteit van uw hond.